Tészta:
- 1 tojás
- 30 dkg liszt
- 1 csomag szalalkáli
- 1,5 dl fekete kávé
- 6 dkg cukor
- 6 dkg margarin
Krém:
- 1 csomag vaníliás puding
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A cukrot megpirítom majd felöntöm a még forrón lefőtt fekete kávéval, amikor elolvadt a cukor, akkor kihűtöm, majd a többi hozzávalóval összegyúrom.Három egyenlő részre veszem és a tésztából három vékony lapot nyújtok és világosra 180°C-on kisütöm.A lapok kihűltek akkor összeragasztom a krémmel.Krém készítése: a pudingot a szokásos eljárással felfőzöm a cukorral és hagyom kihűlni. A margarinból és a porcukorból habos krémet keverek és a kihűlt pudinggal összekeverem .Ezzel a krémmel megtöltöm a lapokat .A legfelső lapot olvasztott csokoládéval bevonom, fehér és étcsokoládé forgáccsal díszítem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!