A tésztához:
- 5 tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 6 evőkanál víz
- 15 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2-3 dl habtejszín
A megszóráshoz:
- kakaópor
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral felverjük, közben a tojássárgát, valamint a vizet belerakjuk és jól felverjük. Ezután a lisztet a dióval és a szódabikarbónával óvatosan hozzákeverjük. Az így kapott masszát egy kb. 29 x 33-as tepsiben, miután azt kikentük és kiliszteztük, megsütjük.
A krémhez a tejet a pudinggal felfőzzük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük (egy nagyon laza krémet kapunk), majd hűtőbe tesszük, hogy összeálljon. Ezután a tészta tetejére simítjuk, rárakjuk a tejszínhabot is, majd kakaóporral leszórjuk.
Czine Zsuzsanna receptje.