- 1 db 6 tojásos piskóta
- 2 db 5 tojásos piskóta
- baracklekvár
- 25 dkg túró
- 1 pohár (2 dl) tejföl
- fél pohár cukor (kis tejfölöspohár)
- 1 doboz natúr vajkrém
- 2,5 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 dkg málna
Egy 24 cm-es kerek tortaformában sütünk egy 6 tojásos piskótát. Ha kisült, tepsiben sütünk még két 5 tojásos piskótát, majd ezeket lekvárral megkenjük és piskótatekercsnek feltekerjük. Közben elkészítjük a krémet. A túrót összekeverjük a tejföllel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajkrémmel. Ha ez megvan, a tejszínt keményre felverjük, összeforgatjuk túrós krémmel, majd óvatosan belekeverjük a málnát is, vigyázva, nehogy összetörjön.
A kerek piskótát kettévágjuk, megkenjük krémmel és másnapig félretesszük. A piskótatekercset felszeleteljük, kibélelünk vele egy kerek jénai tálat, majd rétegezzük benne a krémet és a piskótatekercseket, míg a tál tetejére nem érünk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap a kerek piskótára kiborítjuk a jénai tálból a piskótatekercses tortát. Beleszúrjuk a babát, és saját fantáziánk szerint kidíszítjük. A babának a ruháját természetesen levetjük, a tortába eső részét alufóliával körbetekerjük, és úgy szúrjuk bele a piskótába.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.