Fordítani talán vajaskenyér pudingnak lehetne a legszerencsésebben, de nevezzük is akárhogy ezt a klasszikus brit finomságot, az biztos, hogy a magyar asztalokon tálalva is nagy sikert arat!
Hozzávalók:
- 100 g kristálycukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 5 szelet kenyér vagy kalács (ha szikkadt, az a legjobb!)
- vaj
- 3 marék mazsola, áfonya, stb. (elmaradhat)
- 5 dl tej
- 2 tojás
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Vajazzunk ki egy közepes méretű sütőtálat. Egy edényben keverjük össze a cukrot a fahéjjal, majd adjuk hozzá a tojást és a tejet. Keverjük jól ki, és tegyük félre. A kenyérszeleteket vajazzuk meg, majd mindegyiket vágjuk átlósan ketté. Rétegezzük, sorakoztassuk a tálba, majd szórjuk meg mazsolával. Csorgassuk rá egyenletesen a tejes masszát, majd hagyjuk pihenni 10 percig, hogy a szeletek megszívják magukat. Ezután süssük 35-45 percig, amíg az alja összeáll, a teteje pedig szépen megpirul.
Szabókiné Jung Andrea receptje.