- 80 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tejföl
- 3 kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
- 2 tojás
- 0,5 dl tej
A fél deci tejben egy kiskanál cukorral fölfuttatjuk az élesztőt, és az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk addig, amíg a tészta össze nem áll. Körülbelül 10 percig kelesztjük. Utána nyújtjuk és hajtogatjuk: fölülről lefelé, lentről felfelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig alája hajtjuk. Utána pihentetjük nagyjából 10-15 percig, majd megismételjük a hajtogatást. Utána 2 cm vastagra nyújtjuk, keresztben és hosszában becsíkozzuk, majd 4-5 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben sütjük 200°C-on, úgy 25 percig.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!