Tészta:
- ½ kg liszt
- 2, 5 dkg élesztő
- 1, 5 dl langyos tej
- 1 dl langyos víz
- 1 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál olaj
- 2 kávéskanál só
- 1 csapott evőkanál cukor
Töltelék:
- kb. 15 dkg vaj
Tetejére:
- 1 tojás sárgája
- 1 evőkanál tej
- ½ mokkáskanál só
- szezámmag
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatom, majd a liszthez adom. A többi hozzávalóval együtt gyúrom, dagasztom. Langyos helyen duplájára kelesztem. A megkelt tésztát két cipóba veszem és kb. 3 mm vékonyságú, 20 x 30 cm-es téglalappá nyújtom, amit 8 egyenlő részre vágok. Lehetőleg hosszúkásak legyenek könnyebb feltekerés miatt. Tehát 16 db készíthető 2 cipóból. A tészták felső végére teszek 1 teáskanálnyi vajat, majd feltekerem. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. Lekenem a tojás, tej , só keverékével, majd szezámaggal megszórom. 180 °C-on, 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm. A vaj megolvad, kifolyik, de pont így jó! Ettől kicsit roppanós az alja.
Éva receptje az Sütimánia Évával oldalról. A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!