- 1 citrom
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg ribizlilekvár
A citrom héját lereszeljük. A vajat kézmelegre langyosítjuk, a porcukorral, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés közben egyenként beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, sima masszává dolgozzuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy sütőformát kikenünk margarinnal, megszórjuk liszttel. Belesimítjuk a tészta felét, rákenjük a ribizlilekvárt, befedjük a tésztamassza másik felével. A sütőben kb. 1 órát sütjük. Mielőtt kivesszük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta. Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, megszórjuk porcukorral, felszeleteljük.