Tészta:
- 4 tojás
- 10 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél dl étolaj
- fél dl víz
- 8 dkg cukor
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 5 dl tejszín
- 4 dkg porcukor
- darabolt ananász
- 10 dkg málna, lehet mirelit is
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját egy kanál cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverem. A fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verem, majd a két masszát összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet. Kisméretű tortaformában megsütöm. Amikor kisült és kihűlt, három lapot vágok belőle és a krémmel megtöltöm.
A krémhez a pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm. A tejszínt a porcukorral habbá verem. A hab egynegyed részét a pudingos krémbe keverem és az alsó tortalapra simítom. Erre jön a második lap. A tejszín másik negyedébe beleforgatom a gyümölcsöket, és a tésztára simítom. Erre jön a harmadik lap. Kívülről körbekenem a tejszínnel, és a megmaradt habbal díszítem.
A tetejét marcipánvirágokkal díszítettem, az oldalára csokirudacskákat tettem
Domján Mária receptje.
Catherine mondta
Szeretnek kerni segitseget finom Magyar reczepteket el kesziteni it Amerikaba kaphato anyagokal. Peldaul:
Sok Magyar recept keszitesehez ker vanilia cukrot es kulombozo izu pudingport. It Amerikaba nem igen hasznaljuk a vanilia cukrot izesiteni, hanem foyadek aromakat inkab. Menyi Cukor tartalom van egy csomag vanilia Cukor zacskoba? Szinten, olvasom a pudding por hasznalatat is. Menji pudding por van atlag egy dobozba, es hogy hasonlit ez Amerikia puddinghoz? Elore is koszonom a valaszt.
Web Cukrászda mondta
Kedves Catherine, a vaníliás cukor helyett nyugodtan használható a vanilla extract, hiszen olyan kevés édesítést jelent a sütiknek, inkább a vanília aromája a lényeg. Én amikor egy csomag vaníliás cukor van írva egy recepthez, általában 1 tsp kivonatot teszek bele. A pudingporok általában 40 g-osak, és ezt pedig nyugodtan lehet helyettesíteni corn starch-al, hiszen a pudingpor is tulajdonképpen kukoricakeményítő (liszt). Aztán pedig ízesíteni, színesíteni lehet bármivel, kakaóporral, vaníliával, stb. Remélem, tudtam segíteni, de bármilyen kérdés, észrevétel adódik még, szívesen segítek! Nagyon sok sikert kívánok a finom magyar sütikhez! ~Andrea