

A tésztához:
- 25 dkg cukor
 - 3 evőkanál méz
 - 6 tojássárgája
 - 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
 - 8 evőkanál disznózsír
 - 30 dkg liszt
 - 1,5 csomag sütőpor
 - 1 dl tej (annyi, hogy piskótatészta-sűrűségű legyen)
 
A tetejére:
- 6 tojásfehérje
 - 30 dkg cukor
 - 5 dkg étcsokoládé (reszelve)
 - 10 dkg meggybefőtt (felezett)
 
A tésztához a tojássárgáját a cukorral, a mézzel, a zsírral és a kakaóval habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a kakaós masszához szórjuk. Hideg tejet adunk hozzá, annyit, hogy piskótatészta-állagú legyen. Vajazott, lisztezett, 36 × 22 cm-es tepsibe öntve megsütjük előmelegített sütőben 200°C-on.
A tetejére a 6 tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd a megsült tésztára simítjuk. Nyitott sütőben pár percig szárítjuk. A felezett meggyszemeket rápakoljuk, úgy, hogy majd a felszeletelt kockáink közepére essen. Lereszeljük az étcsokoládét, és minden kocka széle ezzel legyen megszórva. Teljes hűlés után vizezett késsel felvágjuk, hogy minden kocka közepén meggyszem legyen, és széleit díszítse a reszelt csokoládé.
Jöhetnek a vendégek. Jó étvágyat!
Iluska receptje.










