A tésztához:
- 25 dkg cukor
- 3 evőkanál méz
- 6 tojássárgája
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 8 evőkanál disznózsír
- 30 dkg liszt
- 1,5 csomag sütőpor
- 1 dl tej (annyi, hogy piskótatészta-sűrűségű legyen)
A tetejére:
- 6 tojásfehérje
- 30 dkg cukor
- 5 dkg étcsokoládé (reszelve)
- 10 dkg meggybefőtt (felezett)
A tésztához a tojássárgáját a cukorral, a mézzel, a zsírral és a kakaóval habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a kakaós masszához szórjuk. Hideg tejet adunk hozzá, annyit, hogy piskótatészta-állagú legyen. Vajazott, lisztezett, 36 × 22 cm-es tepsibe öntve megsütjük előmelegített sütőben 200°C-on.
A tetejére a 6 tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd a megsült tésztára simítjuk. Nyitott sütőben pár percig szárítjuk. A felezett meggyszemeket rápakoljuk, úgy, hogy majd a felszeletelt kockáink közepére essen. Lereszeljük az étcsokoládét, és minden kocka széle ezzel legyen megszórva. Teljes hűlés után vizezett késsel felvágjuk, hogy minden kocka közepén meggyszem legyen, és széleit díszítse a reszelt csokoládé.
Jöhetnek a vendégek. Jó étvágyat!
Iluska receptje.