A tésztához sütök két piskótalapot, mindkettő nagy gáztepsi méretű, 30 × 40 cm-es.
Egy piskótalaphoz:
- 6 tojás
- 12 dkg porcukor
- 14 dkg finomliszt
- 6 g sütőpor
- 2 evőkanál víz
- csipetnyi só a tojásfehérjébe
A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral és a vízzel, majd hozzáadom az átszitált lisztet, a sütőport és a tojásfehérje keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on megsütöm (tűpróba).
A krémhez:
- 3 csomag eperízű (vagy tutti-frutti) pudingpor
- 8 dl tej
- 30 dkg vaj (vagy margarin)
- 25 dkg kristálycukor
- pici piros ételszínezék
- 5 dl Hulala habtejszín
A pudingport megfőzöm tejben, majd mikor leveszem a tűzhelyről, belekeverem a kristálycukrot, és lehűtöm. A vajat habosra keverem, hozzáadagolom a pudingot, s a színe végett teszek bele egy pici piros ételfestéket. Az alsó lapra rákenem a krémet, befedtem a másik lappal melynek a tetejére rásimítom a keményre felvert tejszínt. Színes cukorral díszítettem, jó magas és finom sütemény.
Jó étvágyat kívánok az isteni finom sütihez!
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.