A piskótához:
- 10 tojás
- 10 evőkanál cukor
- 1 dl étolaj
- 10 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 9 dl víz
- 3 csomag tutti-frutti ízű pudingpor ( vagy bármilyeh színes pudingpor)
- 5 evőkanál cukor
- 1 csomag zselatin
- 5 dl habtejszín
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukor felét és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habhoz felváltva hozzáadjuk a sárgákat és a lisztben elkevert sütőport, majd összedolgozzuk. A masszát kettévesszük. Az egyik felét beleöntjük egy 28 × 35 cm-es tepsibe és előmelegített, 180°C-os sütőben tűpróbáig sütjük. A maradék masszába belekeverünk 1 evőkanál kakaóport, és azt is kisütjük egy ugyanekkora tepsiben. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a vízben elkeverjük a pudingporokat a cukorral, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A zselatint elkeverjük 4 evőkanál vízzel, majd addig melegítjük, míg el nem olvad benne. A tejszínhabot keményre felverjük és 3/4 részét a kissé langyos pudinghoz adjuk a zselatinos keverékkel együtt, majd alaposan összeforgatjuk.
Összeállítjuk a sütit: a tepsibe visszatesszük a kakaós piskótát, rákenjük a krém felét, erre a sárga piskótát helyezzük, majd a krém másik felét is rákenjük. A maradék tejszínhabot a tetejére simítjuk, kis krémből rózsákat nyomunk rá.
Vankó Sándorné receptje.