Sárga piskóta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Kakaós piskóta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag tutti-frutti ízű pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 6 dl tej
- 1 csomag zselatinpor
- 3 dl habtejszín
A piskótákat hagyományos módon elkészítjük, majd 22 × 32 cm-es tepsiben külön-külön megsütjük. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingokat a cukorral. Közben a zselatint beáztatjuk 10 percre, majd gyengén felmelegítjük és a pudinghoz keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük kis időre. A tejszínt felverjük, 3/4 részét óvatosan a pudinghoz keverjük, és az így elkészült krémet elfelezzük. Az egyik felét a sárga piskótalapra simítjuk, ráhelyezzük a kakaós lapot, majd a krém második fele következik. A tetejére a megmaradt tejszínhabot simítjuk. Ízlés szerint díszíthetjük, kakaóporral is megszórhatjuk.
Szántó Hajnalka receptje.
Vezendi Istvánné mondta
Szeretném megkérdezni, hogy hol lehet tutti-frutti pudingport kapni? Én sok süteményt sütöttem már de nem találkoztam ilyennel. Tutti-frutti italporokról már hallottam, gondolom ezzel kell ízesíteni. Szeretném megsütni a sütit, de nem tudom mit csináljak. Kérem a segítségüket, köszönöm.
Web Cukrászda mondta
Lehet kapni, bár valóban nem egy általános ízesítésű pudingpor. A Haas gyártja, ide kattintva meg tudod nézni, hogy hogy is néz ki a csomagolása, és most olvasom, hogy azt írják ezen az oldalon, hogy kapható a CBA, Coop, Cora, Reál, Tesco áruházakban. Remélem, tudtam segíteni. Sok sikert kívánok a sütihez! ~Szabókiné Andi