- 8 db szikkadt kifli
- kb. 6 dl tej
- 2 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál cukor
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- mazsola ízlés szerint
- reszelt citromhéj
- 4-6 evőkanál cukor
Tetejére:
- 4 savanyú alma
- 4 tojásfehérje
A kifliket karikára vágjuk. A tojássárgáját a vaníliás cukor és a cukorral kikeverjük, majd ráöntjük a tejet. Beleforgatjuk a kiflikarikákat, de csak egy pillanatra, hogy ne szívja tele magát. Egy jénai alját kirakjuk, erre simítjuk a túrókrémet, a tetejére pedig a tejbe mártott maradék kiflit. Az almát lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét és rátesszük a kifli tetejére. 180°C-os sütőben kb. 45-50 percig sütjük, ekkor kivesszük és a felvert tojásfehérjét rásimítjuk. Addig visszatesszük a sütőbe, míg a fehérje megszikkad.
Kiss Imréné Magdi receptje.