- 4 tojásból piskóta
- 50 dkg túró
- 5 dl tejszín (Hulala)
- 1 csomag étkezési zselatin
- 2 csomag vaníliás cukor
- kb. 2 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
- gyümölcs
- 1 csomag gyümölcstortára való zselé
A 4 tojásból egy nagyobb méretű kerek tortaformában piskótát sütünk. A zselatint elkeverjük 3 dl vízzel, felforrósítjuk, és hagyjuk kihűlni. A túrót jól elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt zselatint és a keményre felvert tejszínhabot. Gyümölcsdarabokat keverünk bele, és a piskótára kenjük, amit előzőleg visszahelyeztünk a tortakarikába. A tetejét is megszórjuk gyümölccsel és ráöntjük a zselét. A hűtőben kb. 12 órát hagyjuk állni. Tálalás előtt levesszük a tortakarikát róla, és cikkekre vágva kínáljuk.
Palkóné (Szentes) Erzsi receptje.