- 10 zsemle
- 1 liter tej
- ízlés szerint cukor és/vagy édesítőszer
- 50 dkg túró
- 1 tojás
- vaníliás cukor és cukor ízlés szerint
- mazsola
- tejföl
A 10 zsemléhez 1 liter tejet felmelegítettem kis barna cukorral meg édesítőszerrel, majd a zsemlék tetejét levágtam, a belsejét kiszedtem. 1/2 kg túróba tettem 1 tojást, vaníliás cukrot, barna cukrot, mazsolát, tejfölt és a zsemlék kikapart belsejét. Kiolajoztam a tepsit, a zsemléket kicsit belemártottam a tejbe, majd sorban leraktam a tepsibe. Ezekbe tettem a tölteléket, majd a tetejét is tejbe mártottam, visszaraktam rá és jól lekentem őket tejföllel. A tetejét még meg lehet szórni cukorral, és megsütni. Ha marad ki egy kis tej, rá lehet a zsemlékre csurgatni, de nekem nem maradt ki.
Farkasné Joó Ibolya receptje.