Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- pici tej, hogy összeálljon
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 3 tojássárgája
- 2 evőkanál búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 tojásfehérje keményre vert habja
A tésztát összeállítjuk, majd kétfelé vesszük. Az egyiket a tepsibe nyújtjuk, rásimítjuk a tölteléket, befedjük a tészta másik részével, majd megsütjük. Ha kihűlt, virág alakú, vagy bármilyen formájú kiszúróval kiszaggatjuk. A töltelék elkészítésekor mielőtt a tojásfehérjét beleforgatnánk, 2 evőkanállal elveszünk a habból, amit majd a rózsák tetejére kenünk, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Petes Andrásné receptje.