- 2 dl Hulala habtejszín
- 30 dkg túró
- 1 csomag (20 dkg) babapiskóta
- 2 dl tej
- 30 dkg eper
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
A tejszínt kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a túrót. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és elkeverjük. Az epret apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a túrós masszához. Díszítésnek hagyjunk belőle. Kibélelünk sütőpapírral egy őzgerincformát, és beleöntjük a masszát, majd elegyengetjük. A babapiskótát beáztatjuk a tejbe, és kirakjuk vele a őzgerincforma tetejét. Másnapig hűtőben tároljuk, majd kiborítva, lehúzva róla a papírt fogyasztjuk.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.