A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, s elosztjuk két részre, egy nagyobbra és egy kisebbre. A nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett, 37 × 27 cm-es tepsibe egyenletesen beletapogatjuk, s mehet rá a töltelék.
A töltelékhez:
- 80 dkg túró (lehet több is!)
- 12 dkg porcukor
- 2,5 dl tejföl
- 1 tojássárgája
Mindezt összekeverjük, rákenjük a tésztára, a megmaradt tésztából pedig berácsozzuk a túrókrém tetejét. 180°C-on kb. 35-40 percig sütjük (sütőtől függ).
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.