- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 50 dkg túró
- 10 dkg márványsajt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 egész tojás (1 a tésztába egy a kenéshez)
- 1,5 dl tej
- 1 kiskanál cukor
- 1 evőkanál reszelt parmezán (elhagyható)
- só
- magvak vagy reszelt sajt a tetejére
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük. A lisztbe belemorzsoljuk a márványsajtot, hozzáadjuk a tojást, sót, túrót, beleöntjük a fölfuttatott élesztőt és a kihűlt margarint. Alaposan bedagasztjuk. Letakarjuk, meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk. A leeső végeket újra összegyúrjuk, kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és felvert tojással megkenjük. Ízlés szerint megszórjuk lenmaggal, szezámmaggal, chia maggal vagy reszelt sajttal. 30 percig pihentetjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, körülbelül 15-20 perc alatt.
Magyarné Fekete Veronika receptje.
Látogassátok meg a Veronica’s Cake oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!