A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- 3-4 evőkanál tej
A töltelékhez:
- 5 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- 5 dkg mazsola
A tetejére:
- 1 felvert tojás
A szóráshoz:
- porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipóra osztjuk. Egy 20 × 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A töltelékhez a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat az 5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a mazsolát és a túrót (én csak pár szem mazsolát tettem bele, mivel nem mindenki kedveli). A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és a túrós krémmel összeforgatjuk.
Az egyik cipót kinyújtjuk fél cm vastagra, a tepsibe tesszük, megszórjuk morzsával, majd a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk. Befedjük a másik kinyújtott lappal, és felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk, és porcukorral meghintjük a tetejét.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!