A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 30 dkg porcukor
- 2 dl étolaj
- 3 dl tej
- 2 tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 1 csomag sütőpor
A túrókrémhez:
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál búzadara
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
A tetejére:
- 30 dkg magozott meggy
- 10 dkg apróra vágott dióbél
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál kristálycukor
A díszítéshez:
- 5 dkg olvasztott csokoládé
A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Először a túrókrémet kavarjuk ki, félretesszük. A tészta hozzávalóit egy keverőtálban robotgéppel összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt, 25 × 30 cm-es tepsibe beleegyengetjük. Kanállal elosztjuk rajta a túrókrémet, majd rászórjuk a magozott meggyet, a vagdalt diót, és megszórjuk a fahéjjal meg a kristálycukorral. Előmelegített sütőbe toljuk, a hőfokot 170°C-ra mérsékeljük, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval csíkozzuk, kockákra vágva tálaljuk.
Szabókiné Jung Andrea receptje.