Piskóta:
- 12 tojás
- 24 dkg cukor
- 30 dkg liszt
Túrókrém:
- 1 liter tej
- 10 dkg vaníliaízű puding
- 10 evőkanál cukor (nem baj édesebb, a túróba nem fontos tenni)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 3 dl habtejszín
- magozott meggy
A tésztához a tojássárgáját felverjük a cukor felével, a tojásfehérjét is a cukor másik részével, majd óvatosan mindkettőt összekeverjük a liszttel. 2 lapot sütünk belőle. A pudingot jó sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a túrót (ami lehet többet is ízlés szerint) és a citrom reszelt héját. A túrót nem fontos nagyon áttörni, ha kicsit darabos nem baj. Utána az egész töltelékhez keverünk 3 dl felvert tejszínhabot. A Hulala a legjobb. Megkenjük az alsó lapot, a tetejére is hagyjunk a krémből, de oda kevesebb is elég. Meggyet nyomkodunk bele, ízlés szerint a barack is nagyon illik hozzá. Rátesszük a másik lapot, megkenjük a megmaradt krémmel, majd tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat!
Czine Zsuzsanna receptje.