A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- kevés só
- tej
A töltelékhez:
- 2 tojássárgája
- 6 dkg vaj
- fél csomag vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
- 2 evőkanál tejföl
- 50 dkg tehéntúró
- 10 dkg cukor
A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a tojással, a vajjal, a sóval és annyi tejjel is eldolgozzuk, amennyit felvesz. Rétestésztává dolgozzuk. Pihenni hagyjuk, amíg a tölteléket elkészítjük. A tojássárgájákat, a vajat, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a tejfölt, a tehéntúrót és a cukrot összekeverjük. A tésztát kinyújtjuk, zsírral megkenjük, és ezt megismételjük 3-4 alkalommal. A kész tésztát négyzetekre vágjuk, közepükre rakunk egy kanálnyit a töltelékből, és a négy sarkát összefogva erősen összenyomjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük. Tálaláskor vaníliás cukorral elkevert porcukorral szórjuk meg.
Frissen szedett eperszemekkel díszítettem. Azonnal elfogyott! 🙂
Sándor Andrea Receptnaplójából kaptuk a receptet, amelyet ő eredetileg erről az oldalról sütött meg.