A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg margarin
- 1 tojás
- 15 dkg porcukor
- tejföl (1-2 evőkanálnyi)
A töltelékhez:
- 5 tojás
- 10 dkg cukor
- 75 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint mazsola, kapor, reszelt citromhéj, ki mivel szereti
A tetejére:
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl
A tészta hozzávalóit összeállítjuk, és egy kb. 30 × 35 cm-es tepsibe nyújtjuk.
A töltelékhez az 5 tojássárgáját a 10 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 75 dkg túrót és 1 csomag vaníliás cukrot. Ízesíteni is lehet, ki melyiket szeretné bele tenni (mazsola, kapor, citromhéj). A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába, és az így elkészült tölteléket rásimítjuk a tésztára. A tetejére a tojássárgáját összekeverjük a tejföllel, és a tetejére kenjük. Előmelegített sütőben 180°C-on fokon készre sütjük.
Kiss Imréné Magdi receptje.