Tészta:
- 28 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál szalalkáli
- 2 tojás
- 10 dkg porcukor
- csipet só
Krém:
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 50 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
A sütőt előmelegítjük 170-180°C-ra. A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sütőport, a porcukrot, a sót és a szalalkálit. Az egészet jól kidolgozzuk, kétfelé osztjuk és jól bezsírozott tepsi hátulján 6-7 perc alatt aranybarnára sütjük. A krémhez a margarint a cukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Megtöltjük a lapokat vele. Puhulni kell a tésztának.
Jó étvágyat hozzá!
Telek Erika receptje.