Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 0, 5 kk só
- 4 evőkanál cukor
- 2 dl tej
- 1, 5 dkg élesztő
- 1 tojás
- 5 dkg olvasztott margarin
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 marék mazsola
- ½ citrom reszelt héja
Kenéshez:
- 1 tojás sárgája
- 1 evőkanál tej
Az élesztőt egy evőkanál cukorral elkevert langyos tejben felfuttatom. A leszitált lisztet elkeverem a sóval és a maradék cukorral. Hozzáadom a tojást, a felfuttatott élesztőt. Gyúrni kezdem a tésztát, közben kis adagokban adom hozzá a margarint. Dagasztás után duplájára kelesztem Közben elkészítem a hozzávalókból a tölteléket. A habbá vert fehérjét a végén forgatom bele. A megkelt tésztát 10 db-ra vágom. Kis gombócokat formázok. Hagyom még 10 percig kelni, aztán ovális formára nyújtom. A kinyújtott tészták közepébe helyezek, kb. 1, 5 evőkanál túrót, majd ráhajtom kb. a közepéig a tésztát és jól lenyomkodom. A szabadon maradt részt derelyevágóval hosszanti irányban bemetszem. Végül felcsavarom és kifli formára hajtom. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a kifliket. A sütőt 180 °C-ra előmelegítem, addig hagyom a kifliket kelni. Mielőtt a sütőbe helyezem, lekenem a tojás sárgájának és az 1 evőkanál tejnek a keverékével. Légkeveréssel kb. 20-25 perc alatt készre sütöm.
Éva receptje az Sütimánia Évával oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!