A tésztához:
- 6 tojás
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- baracklekvár
A krémhez:
- 1/2 kg túró
- 3 dl tejszín
- 20 dkg porcukor
- 1,5 dl tej
- 1 csomag zselatin
- pár szem barack- vagy más gyümölcsbefőtt, pl. cseresznye
A tésztához szükséges alapanyagokból lekváros piskótatekercset készítünk. Amikor teljesen kihűlt, felszeleteljük és egy folpackkal kibélelt kerek jénai tálat egy sorban kirakunk vele. A krémhez a túrót villával összetörjük, és összekeverjük a cukorral, tejszínnel. A tejet meglangyosítjuk, csomómentesen elkeverjük benne a zselatint, és a túróhoz keverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott befőttet. A formába beleöntjük a krémet, és némi dermedés után befedjük lekváros tekercsekkel. Hűtőben dermesztjük kb. fél napig.
Fogyasztás előtt lapos tányérra borítjuk a gúlát, a fóliát eltávolítjuk, és tortaszerűen felszeleteljük.