Piskóta:
- 6 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 0, 5 dl málnaszörp
- 1 csomag sütőpor
- ha szükséges, piros ételszínezék
3 tojásos hagyományos piskóta (amennyiben szükséges):
- 3 tojás
- 3 kanál cukor
- 3 kanál liszt
- 1 kiskanál sütőpor
Túrókrém:
- 500 g túró
- 2 citrom leve és reszelt héja
- porcukor ízlés szerint
- 20 g étkezési zselatin
- 3 dl habtejszín
Bodzakrém:
- 150 ml bodzaszörp
- 200 g natúr joghurt
- 1 evőkanál citromlé
- 50 g porcukor
- 2 dl habtejszín
- 20 g étkezési zselatin
Díszítéshez:
- habtejszín
6 tojásos piskótát sütünk a hozzávalókból 26 cm-es tortaformában. Ha szép magasra feljött, és kihűlés után szépen 3 lapba tudjuk vágni, akkor nem sütjük meg a 3 tojásos hagyományos piskótát.
A túrókrémhez a zselatinra 0,5 dl vizet öntünk, félretesszük. A túrót, ha szükséges villával kicsit összetörjük, és a citromlével, a citrom reszelt héjával és a porcukorral összedolgozzuk. A habtejszínt felverjük, majd óvatosan a túróhoz keverjük. A zselatint mikróban felmelegítjük, ha langyosra hűlt hozzáadunk 2-3 kanál túrókrémet, egyneművé kavarjuk, majd hozzáadjuk a többi túrós-tejszínes masszához.
Egy tortalapot tálcára teszünk, tortakarikát teszünk köré és a túrókrémet a piskótára kenjük / én vettem ki belőle a tortadíszítéshez/, rátesszük a második tortalapot. Betesszük a hűtőbe, míg elkészül a bodzakrém.
A bodzakrémhez a zselatint 5 ek. szörppel kavarjuk el, tegyük félre. A maradék szörpöt a joghurttal, a porcukorral, a citromlével keverjük alaposan össze, majd a felvert tejszínt óvatosan forgassuk bele. A félretett zselatint melegítsük fel, hogy teljesen oldódjon fel a zselatin, ha langyosra hűlt adjunk hozzá 2-3 ek. bodzakrémet, kavarjuk egyneművé, majd keverjük a többi bodzakrémhez. Kb. 10 percre tegyük hűtőbe, hogy a zselatin kicsit meghúzzon, majd simítsuk rá a második tortalapra. A harmadik lappal befedjük a bodzakrémet. Legalább 6 órára hűtőbe tesszük, majd ízlés szerint díszítjük.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!