- sütünk 2 db 3-3 tojásos sárga piskótát és
- 1 db 3 tojásos kakaós piskótát
Sárga piskóta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor – ezt habosra kikavarjuk, majd óvatosan hozzáadunk
- 3 evőkanál lisztet, amiben elkevertünk
- 1/2 csomag sütőport
Ezekből a hozzávalókból ugyanígy ezt elkészítjük még egyszer.
Kakaós piskóta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor – habosra kikavarjuk, majd óvatosan hozzáadunk
- 2 evőkanál lisztet, amiben elkevertünk
- 2 evőkanál kakaóport és
- 1/2 csomag sütőport
A lapokat sütőpapírral bélelt kerek tortaformában (28 cm), előmelegített sütőben 150°C-on megsütjük.
Krém:
- 50 dkg finom túró – áttörjük, hogy ne legyen darabos, ízesítjük
- 1 citrom lereszelt héjával
- 20 dkg porcukorral és
- 2 csomag vaníliás cukorral
Ezután 2 doboz ananászos joghurtot kiöntünk egy tálkába, ebbe belekeverünk 1 csomag, a tasak hátoldalán lévő utasítás szerint elkészített étkezési zselatint (én az ananászlében oldottam fel és melegítettem meg egy pillanatra a mikróban). Ha ez megvan, akkor a túrótöltelékhez kavarjuk óvatosan. Egy doboz konzerv ananászt apró kockára vágunk, és ezt is beleforgatjuk óvatosan.
Betöltjük a lapokat: sárga piskóta – krém – barna piskóta – krém – sárga piskóta. Ezután 3 dl tejszínt jó kemény habbá verünk, és a torta oldalát, tetejét ízlés szerint díszítjük vele.
Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.