Tészta:
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 3 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
Töltelék:
- 35 dkg túró
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 dkg búzadara
- 20 dkg reszelt alma
- 3 tojásfehérje kemény habja
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, a fele részét kinyújtjuk. Kivajazott tepsibe tesszük és 180°C-on 10 percig elősütjük. Eközben elkészítjük a tölteléket: a szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra kikeverjük, majd a túrót, az almát és a búzadarát is hozzáadjuk. A tojásfehérje habját is óvatosan beleforgatjuk. Miután az elősütött tésztát kivettük a sütőből, a tölteléket ráöntjük, majd szépen elsimítjuk. A másik rész tésztát is tepsi méretűre nyújtjuk, majd befedjük vele a tölteléket. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!