A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 dl tej
- 2 evőkanál kakaó
- 1 tojás sárgája
- késhegynyi szódabikarbóna
- 5 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom héja és leve
- 2 evőkanál buzadara
- 4 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 tojás fehérje
A tészta hozzávalóit összegyúrom kétfelé osztom, kinyújtom akkorára, hogy két őzgerinc formára elég legyen, de úgy hogy az őzgerinc formáról bőven lelógjon, mert a végén majd a töltelékre rá kell hajtani.
A hozzávalókat krémmé keverem, tojás fehérjét kemény habbá verem és a túróval összekeverem és az őzgerinc formába öntöm és a tészta széleivel betakarom. 145-150°C-on kb 45 percig sütöm.Ha kihűlt csokoládé mázzal leöntöm.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok