A tésztához:
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál víz
A töltelékhez:
- 25 dkg áttört túró
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 citrom leve
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
- 1 evőkanál cukor
- 5 dl tej
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg margarin
- 3 evőkanál étolaj
A díszítéshez:
- kókuszreszelék
- marcipán
A tojássárgáját 1 kanál cukorral és a vízzel kikeverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verem. A sárga masszába a habot óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatom, majd a végén a sütőporos kakaóporos lisztet adom hozzá. Sütőpapíros sütőlapon megsütöm 170-180°C-on. Amikor kihűlt, a papírt lehúzom róla és a krémmel megtöltöm.
A krémhez a túrót a cukorral, a tejföllel és a citromlével kikeverem. A pudingot a szokásos módon felfőzöm, amikor kihűlt, a túrókrémmel összekeverem és a lapot megtöltöm vele. Feltekertem, a tetejét pedig a margarinnal és étolajjal, gőz felett felolvasztott csokoládéval vonom be. Kókusszal, marcipánnal díszítem.
Domján Mária receptje.