A gombócokhoz:
- 50 dkg túró
- 20 dkg búzadara
- 4 tojás
- 5-6 evőkanál kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- olaja sütéshez
- zsemlemorzsa a megforgatáshoz
Az öntethez:
- 4-5 dl tejföl (12%-os)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1-2 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál méz
- 1/2 kávéskanál fahéj
A túrót áttörjük, elkeverjük a búzadarával, cukorral, sóval, a citromhéjjal és a tojások sárgájával. Egy órát pihentetjük hűtőben. Közben kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, és elkészítjük a mézes-fahéjas tejfölt. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a túrós-búzadarás masszába. Nedves kézzel gombócokat formázunk, kifőzzük, és beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába. Még melegen, a hideg mézes-fahéjas tejföllel tálalva elfogyasztjuk.
Ezt a tejfölt különösen ajánlom, mert tényleg isteni finom, nagyot dob az ízhatáson a méz és a fahéj!
Boribonka receptje.