Piskóta:
- 10 tojás
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
A tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjét habbá verem, majd hozzáadom az összes cukrot, és azzal együtt tovább habosítom, míg kemény habot nem kapok. A tojássárgáját simára keverem, majd beleforgatom tojáshabba, végül beleszitálom a lisztet és a szódabikarbónát. 2 gáztepsi méretű lapot sütök, amit barackízzel megkenek, majd piskótatekercsnek feltekerem.
Krém:
- 25 dkg főzés nélküli vaníliaízű krémpor (Aranka)
- 50 dkg túró
- 3 dl habtejszín
- 5 dl víz
- 1 citrom
- 1 doboz őszibarack konzerv
Egy mély tálba öntöm a vizet és a tejszínt, és hozzáadom a krémport. Géppel 3-4 percig addig keverem, míg krémes állaga nem lesz. Ezután hozzáadom a túrót, a citrom reszelt héját és levét, majd képpel összekeverem. Apróra darabolom a barackot és beleforgatom a krémbe.
Összeállítás:
Félgömb alakú tálat kirakok szorosan piskótatekercsekkel (folpackkal kibélelhetjük előtte a formát), majd belekanalazom az összes krémet. A tetejét szintén kirakom piskótatekerccsel, hűtőbe teszem kb. egy órányira, és már kész is! 🙂
Kiss Bettina receptje.