A tésztához:
- 8 dkg vaj
- 2 egész tojás
- 15 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 kávéskanál szalalkáli
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- reszelt citromhéj
- 2 csomag vaníliás cukor
Csokimáz:
- 12 dkg porcukor
- 6 evőkanál forró víz
- 3 dkg vaj
- 3 dkg kakaópor
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk. Kinyújtjuk, és zsírozott tepsi hátán kisütjük. (A tepsi mérete 26 × 36 cm, a sütési hő pedig 170°C/légkeverés.) A töltelék alapanyagait összekeverjük, majd a két kisütött tésztalap közé töltjük. A csokimázhoz a porcukrot és a kakaóport összekeverjük, teszünk bele 6 evőkanál forró vizet, majd végül a vajat. Jól összedolgozzuk, és a süti tetejét bevonjuk vele.
Fontos, hogy a sütit csak másnap szabad szeletelni, mert a tésztának meg kell puhulnia.
Dömény Alexandra receptje.