Tészta:
- 5 tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 10 evőkanál forró víz
- 25 dkg liszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
Krém:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- rum
- 2 dl tej
- 2 evőkanál liszt
Hab:
- 5 tojásfehérje
- 25 dkg cukor
Máz:
- 10 dkg csokoládé
A tésztához 5 tojássárgáját 25 dkg cukorral, 10 evőkanál forró vízzel kikeverünk, majd 25 dkg lisztet és 1 késhegynyi szódabikarbónát keverünk hozzá.
A krémhez 20 dkg vajat, 20 dkg cukorral kikavarunk, 10 dkg darált diót és kevés rumot adunk hozzá. 2 dl tejben 2 kanál lisztet sűrű péppé főzünk, ha kihűlt, a vajas krémhez keverjük.
A habhoz 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd 25 dkg kristálycukrot adunk hozzá és gőz fölött tovább verjük addig, amíg sima lesz.
Kizsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük a tésztát. Amikor kihűlt, a tetejére a krémet rásimítjuk. Amikor a hab kihűlt, a töltelékre simítjuk. A mázhoz 10 dkg csokoládét megolvasztunk, és a habra csorgatjuk.
Kép forrása: Receptműhely