A tésztához:
- 15 dkg túró
- 6 dkg cukor
- 6 evőkanál olaj
- 4 evőkanál tej
- 1 tojássárgája
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 narancs
- 1 evőkanál olvasztott vaj
- 1/2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál méz
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd belisztezett deszkán kinyújtjuk és tésztavágóval hosszúkás háromszögeket vágunk ki. A töltelékhez a narancsot meghámozzuk, kifilézzük. A narancshúst apróra vágjuk, a lecsöpögött narancslevet kis edényben felfogjuk. Az olvasztott vajat a túróval, mézzel, tojással, pudingporral, narancslével, gyümölcshússal összekeverjük. A háromszögek szélesebb végébe 1 evőkanállal helyezünk és a kifliformára feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük és aranybarnára kisütjük. Elektromos sütő: 200°C, hőlégkeverés 180°C. A sütési idő kb. 15-20 perc.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!