Sütőtökszezon ide vagy oda, attól még nem biztos, hogy a csemetéink is megeszik… 🙂 Érdemes ezt a tuti süticselt bevetnünk, mert nagyon finom! Még uzsonnacsomagba téve is sikerünk lesz! Kb. 40 db lesz ebből a mennyiségből:
- 10 dkg puha vaj
- 20 dkg barna cukor
- 25 dkg sült sütőtökbél
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 kisebb tojás
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 35 dkg finomliszt
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1-1 kávéskanál őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál reszelt gyömbér (vagy gyömbérpor)
- csipet só
- 1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna
Díszítés:
- 5 dkg kókusz- vagy mandulaforgács, esetleg durvára vágott dió
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük és félretesszük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd beleütjük a tojásokat és a sütőtökpürét. A tökös masszához kis adagokban hozzákeverjük a lisztes elegyet. Simára dolgozzuk, majd két teáskanál segítségével egymástól pár centi távolságra kis gömb-szerű halmokat képezünk. Ízlésünk szerinti feltéttel megszórjuk és 15-17 perc alatt készre sütjük.
Puha és omlós puszedliket kapunk aranyló narancsos színben.
Varga Anikó receptje az OlajBogyó receptes oldalról.