- 115 g Toblerone tej- vagy étcsokoládé
- 50 g étcsokoládé
- 400 g kész, hígabb vaníliapuding (sodó)
- 150 ml habtejszín
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál meggylikőr (vagy 1 teáskanál konyakmeggy aroma)
Az összetördelt csokikat gőz felett olvasszuk fel, majd keverjük össze a hideg pudinggal. A tejszínt verjük fel félkemény habbá, és forgassuk össze a csokis masszával. Adjuk hozzá a mézet és a meggylikőrt is, keverjük össze. Az így elkészült krémet töltsük fagyigépbe, majd járjunk el a gép utasításai szerint.
Fagyigép nélkül készítve töltsük a masszát egy jól zárható műanyag dobozba, és tegyük mélyhűtőbe 1 órahosszára. Ekkor a széle már meg lesz fagyva. Vegyük ki a hűtőből, keverjük jó alaposan át simára, majd tegyük vissza a fagyasztóba a kívánt állag eléréséig.
A későbbi fogyasztás alkalmával mindig 30 perccel a tálalás előtt vegyük ki a mélyhűtőből és tegyük át a hűtőbe, hogy kellően lágy legyen a tálaláskor. A képen látható fagyit a Toblerone csokis cupcake krémjével díszítettem, mert egyszerre készült a kettő.
Jó étvágyat kívánok!
Szabókiné Jung Andrea receptje.