Nem tehetek róla, az utóbbi időben imádok mini tortákat sütni… Pláne, ha egy kicsit is különlegesek, akkor aztán még inkább! 😉 Ez a finomság négyszeresen csokis, hiszen a kakaós tésztát Toblerone csokidarabok teszik gazdagabbá, rajta csokoládés krém, a tetején pedig egy-egy Toblerone háromszög. Isteni finom, érdemes kipróbálni!!
A tésztához:
- 200 g finomliszt
- 25 g kakaópor
- 1 evőkanál sütőpor
- 110 g kristálycukor
- 2 tojás
- 100 ml étolaj
- 225 ml tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 100 g Toblerone csokoládé durvára vagdalva
A krémhez:
- 125 g tejszín
- 250 g 70 %-os kakaótartalmú étcsokoládé
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 evőkanál vaj
A díszítéshez:
- színes szórócukrok
- 100 g Toblerone csokoládé háromszögekre tördelve
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Papírkosárkákkal béleljünk ki egy 12 részes muffin sütőformát. A tésztához szitáljuk át a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd keverjük hozzá a cukrot. Egy másik tálban verjük fel a tojást és az olajat, adjuk hozzá a tejet és a vaníliát, majd keverjük a száraz hozzávalókkal össze. Forgassuk bele a csokoládédarabkákat is, de csak éppen annyira, hogy össze legyen keverve, nem kell túlságosan kikavarni. Az így elkészült tésztát kanalazzuk az előkészített papírkosárkákba, majd süssük 20-25 percig. Ha elkészült, hagyjuk a formában hűlni 10 percig, és csak ezután tegyük át rácsra teljesen kihűlni.
A krémhez melegítsük fel a tejszínt egy edényben annyira, hogy még éppen ne forrjon fel. Ekkor vegyük le a tűzről, és dobjuk bele a kockákra tördelt csokoládét. Kevergessük, amíg a csokoládé teljesen felolvad. Ezután adjuk hozzá a vaníliát, majd a vajat is, és kevergessük tovább egészen addig, amíg teljesen sima krémet kapunk. Ha elkészült, hagyjuk olyannyira kihűlni, hogy majd a nyomózsákból kinyomva a formáját megtartva ki tudjuk díszíteni a sütiket. Akár hűtőbe is tehetjük a krémet egy időre. Helyezzünk mindegyik tetejére 1-1 háromszög Toblerone csokoládét, majd szórjuk meg színes szórócukorral.
Jó étvágyat kívánok!
Szabókiné Jung Andrea receptje.