A tésztához 2 × 6 tojásból piskótát készítek:
- 6 tojás
- 12 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 8 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
A tészta meglocsolásához:
- feketekávé
- rum (vagy aroma)
A krémhez:
- 6 tojás
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg mascarpone krémsajt
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál zselatin
- 3 dl habtejszín
A megszóráshoz:
- kakaópor
A tésztához a hozzávalókból két piskótalapot sütök. Az egyiket felkockázom és meglocsolom rumos kávéval.
A krémhez a tojásfehérjét habbá verem, a tojássárgáját kikeverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverem a krémsajtot. A tejszínt habbá verem. A pudingot megfőzöm a zselatinnal és a tejjel, és még forrón belekeverem a tojásfehérjehabot, majd a tojássárgájával elkevert krémsajtot, és végül a tejszínt. Beleforgatom a felkockázott piskótát is.
Tepsibe teszem a piskótalapot, amit kicsit meglocsolok rumos-kávéval, majd ráöntöm a krémet. Tetejét kakakóporral megszórom. Kis időre hűtőbe teszem.
Molnár Andrea receptje.