A tésztához:
- 4 tojásos csokis piskóta
A krémhez:
- 2 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 1 doboz mascarpone
- 1 evőkanál zselatin
- 3 dl tejszín
- 1 dl feketekávé
A szóráshoz:
- kakaópor
A tetejére:
- tejszín
A piskótát megsütöm az itt található recept alapján. (természetesen nem tortaformában). Amikor a csokis piskóta kisült, három egyenlő részre vágom fel. A tojássárgáját a porcukorral és a mascarponéval habosra kikeverem. A zselatint langyos vízben feloldom és a krémhez adom. A tejszínt habbá verem és óvatosan a krémhez keverem. Feketekávét adok még hozzá.Ezzel a krémmel a tészta lapokat megtöltöm. Minden krém után kakaóport hintek és teszem rá a lapot.Majd erre is krém kakaópor és a lap. A harmadik lappal ugyanez az eljárás csak még külön tejszínt verek amivel feldíszítem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!