- 5 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg mascarpone
- 4 dl tejszín (Hulala)
- kb. 60 db babapiskóta (savoiardi)
A piskóta áztatásához:
- 5 dl kávé
- 5-6 evőkanál cukor
- kevés tej
- kupica mandulalikőr
A tojások sárgáját a kétféle cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a 4 dl tejszínt, és keményre verjük. Ha kész, akkor belekeverjük a mascarponét. A piskóta áztatásához a langyos kávét a cukorral, tejjel és a mandulalikőrrel összekeverjük. A piskótákat egyesével beleforgatjuk, és egy rétegben lerakjuk. A fele krémet egyenletesen rákenjük, majd újabb sor piskóta és krém következik. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, majd a tetejét megszórjuk kakaóporral.
Molnár Veronika receptje.