- 12-15 db babapiskóta
- 1-1,5 dl hideg eszpresszókávé
- 2 tojás
- 8 dkg cukor
- 25 dkg mascarpone sajtkrém
- 25 dkg áttört tehéntúró
- 2 evőkanál konyak
- kakaópor a tetejére
A babapiskótát lapos tálba terítjük, a kávét ráöntjük, és állni hagyjuk, hogy jól átázzon. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját meg a cukrot világos sűrű krémmé keverjük. A mascarponét, a tehéntúrót és a konyakot hozzáadjuk. A két tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk, majd egyenletesen a babapiskótára simítjuk. A tiramisut lefedve 6 órára a hűtőszekrénybe tesszük, és csak tálalás előtt szórjuk meg vastagon kakaóporral.
Pató Piroska receptje.