- 40 dkg alma vékonyra szeletelve
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 2 kávéskanál sütőpor
- 20 dkg finomliszt
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a citrom reszelt héját (én most citromlével ízesítettem), és jól kikeverjük. Óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a szeletelt almát. Egy 20 × 30 cm-es tepsit olajjal kikenünk és az almás tésztamasszát belesimítjuk. 200°C-on 30-35 percig sütjük.
Én 1 evőkanál mandulaforgáccsal megszórtam a tetejét, a recept nem tartalmazta. Amikor kihűlt, porcukorral meghintve szeletekre vágtam.
Vass Lászlóné receptje.