- 7,5 dl tej
- 8 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg túró
- 1/2 csomag zselatin
- 1 csomag piskótatallér (a Lidl-ben kapható a legjobb)
- lekvár
- 4 db kivi
Egy kis hideg tejben elkeverjük a cukrokat és a pudingot. A maradék tejet feltesszük melegedni. Amikor felmelegszik, a tűzről levéve hozzákeverjük a hideg tejes masszát, majd visszatesszük és sűrűre főzzük. Lehűtjük és apránként hozzáadjuk a túrót, és az utasítás szerint elkészített zselatint. A piskótatallérokat kettesével összeragasztjuk lekvárral. Egy kerek tálat kibélelünk folpackkal, teszünk bele krémet, majd egy sor piskótát, aztán megint krém és piskóta. Addig rétegezzük, amíg el nem fogy a krém. A tetejére piskótát teszünk és folpackkal beborítjuk. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve levesszük a fóliát. Egy nagyobb tálcára kiborítjuk, majd eltávolítjuk a másik fóliát is. Vékonyra felszeleteljük a meghámozott kivit és beborítjuk vele a tortát. A feje egész kivi, szegfűszegek a szemei. A lábának negyedeljük és bevagdossuk. Fogpiszkálót használunk a fejnél és a lábnál, hogy ne essen le. Lehet a lábát banánból, fejét almából vagy narancsból is készíteni.
A képen látható sütemény dupla adagból készült.
Kiss Imréné Magdi receptje.