- 50 dkg rizs
- 1 liter tej
- 1/2 csomag margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- cukor (ízlés szerint)
- 2 tojássárgája
- 2 pohár tejszín (hozzá 2 evőkanál porcukor)
- gyümölcs
- eperdzsem
- mazsola
- rum
A rizst, annyi vízben, ami ellepi, előfőzöm, arra ráöntöm a tejet, puhára főzöm (ne legyen leveses). Hozzáadom a vaníliás cukrot, a margarint, és ízlés szerint cukrot. Ha kész leveszem, és 1-2 tojássárgáját belekeverek. (Az 1 liter tejből kb. 1/2 dl-t félrerakni, hidegen és abba belekeverni a tojássárgáját, így nem ugrik össze). Hagyom kihűlni. Felverek 2 pohár tejszínt (2 evőkanál porcukorral) jó keményre. Az üveg tálba rakok egy sor rizst egy sor gyümölcsöt és arra rakok tejszínt és esetleg eper dzsemet, vagy rumba áztatott mazsolát. Tejszín kerül a tetejére, meggyel díszítjük. Hidegen tálaljuk.