- 4 tojásos piskóta
- 25 dkg túró
- 2 dl Hulala habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
- 1 doboz vegyes trópusi gyümölcs (elég a kisebb)
- 1 csomag expressz tortazselé
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habbá, majd adunk hozzá 4 evőkanál cukrot. Ezzel is verjük, hozzáadjuk a sárgáját, aztán 4 evőkanál lisztet és egy mokkáskanál sütőport is. A lisztet már fakanállal keverünk bele. Egy evőkanál étolajat is adjunk hozzá, így nem lesz fojtós a piskótánk. Zsírozott formában süssük, én ezt egy nagyobb formában sütöttem, hogy legyen helye a tölteléknek.
A tejszínhabot felverjük a vaníliás cukorral és egy evőkanál porcukorral. Krumplinyomón áttörjük a túrót, hozzáadjuk a felvert habhoz, összekeverjük, majd rákenjük a kihűlt piskótára. A tetejére rátesszük a lecsöpögtetett gyümölcsöket, és leöntjük a zselatinnal, amit a tasakon leírtak szerint készítünk el.
Havasi Zsuzsa receptje.