Ezt a tortát a keresztlányomnak készítettem, meglepi volt!
Tészta:
- 6 tojásból 28 cm-es kerek formában piskótát sütünk
Krém:
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 50 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- citromhéj
- gyümölcsök ízlés szerint
- 2 dl habtejszín
Bevonás, díszítés:
- 2 dl habtejszín
Tejben megfőzzük a pudingot a cukorral, a túrót jól kikavarjuk a citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a túrót és a keményre felvert tejszínt. A piskótát 3 lapra vágjuk, minden lapra krémet, arra pedig gyümölcsöt teszünk. A tetejét és az oldalát is megkenjük a krémmel, majd egy kicsit hűtőben pihentetjük. A keményre felvert tejszínnel tetszés szerint díszítjük.
Kiss Imréné Magdi receptje.