- 1 kg tehéntúró
- 5 dl Hulala habtejszín (én 7 dl tejszínt tettem bele)
- 30-40 dkg bármilyen gyümölcs
- kb. 20 dkg háztartási keksz
- 2 csomag zselatin
- pici cukor
Az adagok felezhetők! A kekszet ledarálom, pici margarinnal vagy lekvárral elkeverem, ez lesz a süti alja. Én tettem bele kakaóport is. Egy tortaformát vékonyan (kb. 1 cm) kibélelek vele. Erre kerül a túrós töltelék, amit úgy készítek, hogy alaposan összetöröm a túrót, hozzákeverem az apró darabokra vágott gyümölcsöt, ami lehet friss, fagyasztott vagy konzerv is (én most naranccsal készítettem), felverem a tejszínhabot, összekeverem a 2 csomag felfőzött zselatinnal, majd végül a túróval. Beleöntöm a formába, elsimítom, aztán hűtőben legalább egy fél napig dermed. Én a túróba tettem citromlevet is.
A tetejére a zselatint én nem vízzel, hanem a gyümölcs levével szoktam készíteni, de most vízzel készült, és vérnarancs aromával színeztem meg. Ha megdermedt a süti, a tetejét lehet díszíteni ízlés szerint gyümölccsel, esetleg olyan színű zselével, amilyen a tortában van.
Csenki Renáta receptje.